Kereső pozíció

Weblap építő rendszerünk készítésekor figyelembe vettük a keresők ajánlásait, amitől a megjelenési pozíció függ, így többek között használja a META részt, formázást, lehetőséget ad a képekre és hivatkozásokra buborék szöveget elhelyezni, stb.

Lehetne alkalmazni különböző kevésbé elfogadott, vagy akár tiltott trükköket, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a legbiztosabb eredményt mégis az elfogadott hagyományos módszer.

TIPPEK:

    A szabadszavas keresők (pl. Google) a weblap szöveges tartalma alapján találják meg a weblapokat, azaz célszerű a weblap szövegének megírásakor, minél többször említeni a fontos kulcsszavakat, amiket a 'bekezdés' legördülő menünél 'cím' -nek, vagy 'főcím' -nek jelöljünk.
    Célszerű az oldal tulajdonságainál az oldal címemezőbe rövid, de átfogó leírást megadni az adott aloldal tartalmáról, ami hasznos a látogatóknak is és a keresők is különösen figyelembe veszik.
    A weblap tulajdonságánál a cím mezőbe (TITLE) lehetőleg az egész weblapra jellemző kulcsszavak is szerepeljenek.
    Szintén a weblap tulajdonságainál a kulcsszavak mezőbe felsorolni a kulcsszavakat.
    A kép tulajdonságainál lehetőség van buborék szöveget megadni, lehetőség szerint ezt is használjuk, ahol a kép tartalmát írhatjuk le pár szóban.

Sajnos figyelembe kell venni, hogy a keresők 2-8 hét időt ígérnek arra, hogy a weblap bekerüljön a találatok közé, valamint egy régóta működő weblap általában jobb helyezést kap, mint egy frissen indult.
Sajnos az is tény, hogy minnél több találat van az adott kulcsszóra, annál nehezebb jó helyen szerepelni, pl. autó, ingatlan és hasonló milliós találat felett szinte lehetetlen, ebben az esetben koncentráljunk a jelzős és szinoníma szavakra, pl. Opel Astra, vagy kiadó budapesti lakás, stb.

Azonnali kimagasló eredményt senki ne várjon, de a fentiek figyelembevételével szinte biztos siker érhető el!


Amennyiben nincs idő kivárni a listára kerülést, illetve azt, amíg "megérik a weblap a jó helyezésre", lehetőség van szponzorált linkek elhelyezésére is, ezek garantált eredményt adnak, azonban sajnos fizetni kell érte a keresőknek. Pl.: Google AdWordsMindemellett azonban fontos, hogy a látogatottság nem csak a keresőktől származik, hanem más weblapokról, linkgyűjteményekből, illetve az interneten kívülről is.
Javasolt pl. a témába vágó linkgyűjtemény weblapokat felkeresni, ahol általában az oldalak alján található linkajánló menüpontnál lehet felvetetni a weblapot a gyűjteménybe.

Ajánlott katalógusok: Open Directory, Startlap, Linkcenter, Weblink, [origo] Linktár, Google térkép

Hasznos lehet, ha az ingyenes hirdető, apróhirdető oldalakon is időről időre hirdetünk. Néhány cím itt.

Az "interneten kívülről" érkező látogatottság is fontos, célszerű a névjegykártyán, autón, illetve ha lehetőség van egyéb reklámanyagban, újsághirdetésben, szórólapon, stb. szerepeltetni a webcímet, hiszen ezzel az egész bemutatkozó anyag elérhető az érdeklődőnek - az interneten keresztül!
 

MyWWW weblap építő - ingyenes weboldal készítés, ingyen domain, olcsó tárhely

WeblapÉpítő